Hlavní obsah

Při závodech motocyklových veteránů v Hořicích zahynuli dva lidé

HOŘICE

Při závodech motocyklových veteránů na okruhu v Hořicích na Jičínsku v neděli odpoledne zahynuli dva lidé. Při nehodě motocyklu se sajdkárou přišel o život sedmapadesátiletý muž a jeho sedmadvacetiletá dcera. ČTK to řekl operační důstojník jičínské policie. Podle informací diváků z trati pořadatelé závody po tragické nehodě ukončili.

Článek

"Závodníci v lesním úseku v zatáčce vyjeli z trati a narazili do stromu. Oba byli na místě mrtví," uvedl policista. Okolnosti a příčiny nehody policie vyšetřuje.

Vedení závodů se odmítlo k nehodě vyjádřit. "Nebudeme vám zatím poskytovat žádné informace," řekl ČTK prezident hořického automotoklubu Martin Sodomek a zavěsil telefon.

Na hořické trati se především jezdí známé motocyklové závody 300 zatáček Gustava Havla. O tomto víkendu se na trati jel 17. ročník závodů veteránů Czech Tourist Trophy. K závodům se přihlásilo asi 340 jezdců.

Černý víkend na českých tratích 

Nedělní havárie není první smrtelnou nehodou na hořickém okruhu. Při loňském ročníku veteránských závodů se při závěrečné ukázkové jízdě historických závodních vozů jednomu autu utrhlo kolo a zasáhlo diváka do hlavy. Dvaašedesátiletý muž zraněním v nemocnici podlehl.

V roce 1995 při hořických závodech silničních motocyklů zase po srážce dvou jezdců zasáhl letící motocykl osmnáctiletého diváka a smrtelně jej zranil.

V sobotu také zahynuli dva závodníci v průběhu Horácké rallye Třebíč. Posádka soutěžní fabie při rychlostní zkoušce poblíž Svatoslavi narazila do stromu a zraněním na místě podlehla.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články