Hlavní obsah

Motocyklista Iannone dostal za doping osmnáctiměsíční trest

Mies
Aktualizováno

Italský motocyklový jezdec Andrea Iannone má zastavenou činnost na osmnáct měsíců za pozitivní dopingový test. Vítěz třinácti závodů mistrovství světa se po dnešním rozhodnutí Mezinárodní motocyklové federace (FIM) může vrátit zpět na okruhy v červnu příštího roku. Součástí trestu je diskvalifikace z posledních dvou závodů minulé sezony v Sepangu a ve Valencii.

Foto: Sport.cz

Italský motocyklový jezdec Andrea Iannone má zastavenou činnost na 18 měsíců za pozitivní dopingový test.

Článek

Třicetiletý Iannone měl loni v listopadu v Malajsii pozitivní test na steroid drostanolon. Ital, který měl pro letošní rok platnou smlouvu s týmem Aprilia v královské kategorii MotoGP, se hájil tím, že zakázanou látku obsahovalo kontaminované maso.

Rodák z italského městečka Vasto měl od poloviny prosince zastavenou činnost a neúčastnil se ani testování. Pro jezdce MotoGP ještě sezona kvůli pandemii koronaviru nezačala.

Iannone, který je v motocyklovém MS prvním pozitivně testovaným jezdcem od roku 2012, kdy byl potrestán Australan Anthony West, se může proti verdiktu FIM odvolat k mezinárodní sportovní arbitráži (CAS) v Lausanne. A vedení Aprilie věří, že s odvoláním uspěje.

"Soudci uznali jeho dobrou víru a také to, že nevěděl, že látku užil, čímž uznali jeho argument o kontaminaci potravin. Proto disciplinární trest nedává žádný smysl a je absurdní," zlobil se generální ředitel Aprilie Massimo Rivola. Očekává proto, že u CAS bude Iannone osvobozen stejně jako v minulosti jiní sportovci v těchto případech.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články