Hlavní obsah

V Brně by se MS silničních motocyklů mělo konat i v roce 2013

PRAHA

Pořadatelé mistrovství světa silničních motocyklů v Brně si po čtvrtečním jednání s předsedou Poslanecké sněmovny Miloslavem Vlčkem z Prahy odnesli naději, že vrcholné závody mohou organizovat nejméně do roku 2013. Prodloužení smlouvy o dva roky sice ještě uzavřeno nebylo, ale chybí k tomu už prý jen detaily. Po schůzce je optimistou i Carmelo Ezpeleta ze společnosti Dorna, která je promotérem šampionátu.

Článek

"Jsem přesvědčen o tom, že v Brně se bude jezdit ještě mnoho let. Ani podnik v roce 2013 by neměl být posledním, protože závody v České republice jsou pokaždé perfektně zvládnuté," uvedl Ezpeleta, zřejmě nejvlivnější postava současného motocyklového sportu.

Právě Velkou cenu České republiky loni Dorna vyhlásila nejlépe zorganizovaným závodem sezóny. Grand Prix v Brně se těší i velké popularitě mezi fanoušky, před rokem přišlo na tréninky a závod na Masarykův okruh téměř čtvrt miliónu diváků, vůbec nejvíc v celém seriálu. Letos se nejlepší motocyklisté v jihomoravské metropoli poměří 17. srpna.

Brněnští organizátoři mají uzavřenou smlouvu na pořádání MS do roku 2011, ale podle šéfa sněmovny Vlčka vše směřuje k prodloužení opce o další dva roky. "Jsme tomu také nakloněni," uvedl Vlček, jenž pořadatelům přislíbil i finanční pomoc, o kterou Brňané stát dlouho žádají.

Sněmovna prý uvolní zatím nespecifikovaný obnos, který však nebude určený přímo pro závody mistrovství světa. Státní finance by měly být využity přednostně na rekonstrukci okruhu a zlepšení infrastruktury. "Takovou podporu samozřejmě bereme a vítáme. Okruh je starý 20 let a je potřeba jej modernizovat, protože bezpečí závodníků je pro nás na prvním místě," řekla výkonná ředitelka automotodromu Ivana Ulmanová.

Reklama

Související témata: