Hlavní obsah

Velká cena Francie silničních motocyklů se v květnu nepojede

Le Mans/Praha

Kvůli pandemii koronaviru se 17. května nepojede Velká cena Francie silničních motocyklů v Le Mans, v níž se měli poprvé v sezoně představit jezdci MotoGP. Motocyklová federace FIM a promotérská společnost Dorna oznámily odklad závodu mistrovství světa na pozdější dobu.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Nový termín Velké ceny Francie dosud není znám, stejně jako u Grand Prix Španělska v Jerezu, jež se měla jet 3. května a odložena byla minulý týden. "Vzhledem k tomu, že situace se neustále vyvíjí, nové termíny pro tyto Velké ceny nemůžeme potvrdit, dokud nebude jasné, kdy přesně bude možné tyto akce uskutečnit," uvedla Dorna.

Královské MotoGP odpadl už pátý závod v sezoně a zřejmě ho bude následovat další. Dva týdny po Le Mans se má jet v Mugellu Velká cena Itálie, jež je nemocí COVID-19 nejhůře zasaženou evropskou zemí.

Jezdci v nižších třídách Moto2 i Moto3 včetně Filipa Salače začali podle plánu sezonu v Kataru 8. března, kde závodníci MotoGP nestartovali. Kvůli šířící se nákaze byly na podzim přesunuty Velké ceny Thajska, Ameriky a Argentiny.

V červnu se mají jet Grand Prix Katalánska, Německa a Nizozemska, 12. července je na programu obnovená GP Finska a po měsíční přestávce je v programu na 9. srpna Velká cena České republiky na Masarykově okruhu u Brna.

Jezdci MotoGP si pauzu podobně jako jejich kolegové z formule 1 zpestřují virtuálními závody. Nedělní počítačový závod na okruhu Mugello vyhrál španělský mistr světa Moto2 Álex Márquez.

Reklama