Hlavní obsah

Motocyklista Salač doufá v brzké pokračování MS, trénuje na kole

Praha

Motocyklový jezdec Filip Salač na začátku března v Kataru úspěšně vstoupil do nové sezony mistrovství světa, na další start v šampionátu ale čeká doma a zřejmě ještě dlouho čekat bude. Osmnáctiletý závodník z Mladé Boleslavi se snaží udržovat v kondici, ale na motocyklu trénovat nemůže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Salač na archivním snímku.

Článek

"U mě je to určitě velká komplikace. Všechna závodiště jsou zavřená, takže nemohu vůbec trénovat na silniční motorce, ani na motokrosové trati s motokrosovou motorkou. Připravuji se tedy doma, hodně se protahuji a dělám balanční cviky," uvedl Salač na facebookovém profilu Autoklubu České republiky.

Pokud je to možné, snaží se jezdit alespoň na kole s dalším českým motocyklovým reprezentantem Oliverem Königem. "Třeba dvě až tři hodiny, to mně hodně pomáhá. Snažím se volné chvíle využít a neválet se, občas trénuji na Playstationu, kde hraji MotoGP za sebe, ale celkově je to pro mě utrpení, protože nemohu jezdit na motorce," přiznal Salač.

Salač startuje v MS druhou sezonu a nově hájí barvy týmu Rivacold Snipers v kategorii Moto3. Na začátku března v Losailu dojel osmý. Nejbližším závodem v kalendáři je Velká cena Itálie, která by se v Misanu měla jet 31. května. S ohledem na pandemii koronaviru a zvlášť v silně zasažené Itálii je ale velmi pravděpodobné, že bude i ona přeložena. "Doufám, že to brzy skončí a budu moci opět usednout za řídítka a bojovat o první pozice," přál si Salač.

Reklama

Související témata: