Hlavní obsah

Australští plochodrážníci postoupili do finále mistrovství světa

LEŠNO

Dramatické úvodní semifinále mistrovství světa družstev na ploché dráze musela v sobotu v Lešně rozhodnout až dodatková 26. jízda. Po skončení závodu totiž měly domácí Polsko i Austrálie shodný počet bodů, v dodatkové jízdě pak Leigh Adams po startu předjel do té doby neporaženého Jaroslawa Hampla a vybojoval pro svůj tým finálovou účast.

Článek

Finále SP se jede v sobotu v dánském Vojensu. Poláci ale mají ještě jednu možnost se kvalifikovat, protože ve čtvrtek se ve Vojensu pojede závod "poslední šance", v kterém se o dvě postupová místa utkají s Rusy a týmy z druhého a třetího místa z pondělního druhého semifinále v Coventry.

Tam se představí i česká reprezentace. Do souboje s domácí Británií, Dánskem a Švédskem však nevstupuje s velkými šancemi, a to nejenom proto, že kvůli zranění nebude startovat Lukáš Dryml. Manažer týmu Milan Špinka vyšle vedle zkušených Aleše Drymla a Adriana Rymla do boje mladíky Luboše Tomíčka, Filipa Šiteru a Matěje Kůse.

"Nemáme co ztratit, navíc omladina je dnes na obrovském vzestupu, tak proč nezariskovat. No a kdyby to nevyšlo, tak je to velká sázka na budoucnost, myslím, že máme nejmladší tým Světového poháru," řekl spolupracovníkovi ČTK před pondělním závodem Špinka.

MS - první semifinále:
1. Austrálie 56 (Adams 20, Crump 11, Holder 11, Sullivan 8, Watt 6), 2. Polsko 56 (Hampel 15, Holta 13, T. Gollob 12, Kasprzak 10, Jaguś 6), 3. Rusko 36 (Sajfutdinov 14, Laguta 8, Gizatullin 7, D. Ivanov 5, Gafurov 2), 4. Maďarsko 10 (Ferjan 9, Tabaka 1, Tihanyi 0, Magosi 0, Szatmari 0).

Reklama