Hlavní obsah

Čeští plochodrážníci skončili v semifinále MS družstev poslední

COVENTRY

Čeští plochodrážníci obsadili v pondělním semifinále mistrovství světa družstev v Coventry poslední čtvrté místo a soutěž pro ně skončila. Dalšími finalisty se po Australanech stali Dánové, kteří suverénním vítězstvím potvrdili roli favoritů.

Článek

Dánsko a Austrálii doplní v sobotním finále v dánském Vojensu dva týmy ze čtvrtečního závodu "Poslední šance". Do něj si z Coventry vybojovaly postup celky z druhého a třetího místa Švédsko a domácí Británie, které doplní stejně umístěné týmy z Lešna Polsko a Rusko.

Závod v podstatě rozhodla čtvrtá série jízd. V ní Dánsko potvrdilo své prvenství a Britové definitivně odsoudili český tým na poslední místo. Nejlepším českým jezdcem byl Adrian Rymel, který získal šest bodů, naopak pro ani jediný bod překvapivě nedojel Aleš Dryml.

Manažer reprezentace Milan Špinka litoval, že Češi domácí výběr víc nepotrápili. "Ta smolná 14. jízda nás doslova poslala do kolen a dalších osm jízd jsme nebodovali. To rozhodlo, je to škoda, Britové byli k poražení," řekl spolupracovníkovi ČTK.

"Pokud by Adrian neupadl, věřím, že by tu jízdu vyhrál a připsal šest bodů. Rázem bychom dostali Brity pod tlak a věřím, že i s tak mladým týmem jsme mohli překvapit," dodal Špinka.

MS družstev - semifinále:
1. Dánsko 63 (N. Pedersen 14, Bjerre 14, B. Pedersen 13, Iversen 12, Andersen 10), 2. Švédsko 50,5 (Davidsson 16, Lindgren 11,5, Jonsson 9, Ljung 7, Nermark 7), 3. Británie 25,5 (Harris 8,5, Richardson 6, Allen 5, Nicholls 4, Stead 2), 4. Česko 13 (Rymel 6, Tomíček 4, Šitera 2, Kůs 1, A. Dryml 0).

Reklama