Hlavní obsah

Na plochodrážní mistrovství přijedou do Mariánských Lázní hvězdy

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

Na mezinárodní mistrovství České republiky na dlouhé ploché dráze v Mariánských Lázních přijede domácí špička, ale i evropské hvězdy jako Němci Sirg Schützbach a Marcus Eibl. Závod na trati, na které se letos jelo úvodní finále mistrovství světa, se uskuteční v neděli 27. července.

Foto: archiv

Start plochodrážního závodu na dráze v Mariánských Lázních.

Článek

V akci se představí 18 jezdců včetně populární nizozemské jezdkyně Nynke De Jongové. "V jednání jsou ještě tři angličtí závodníci, se dvěma máme už kontrakty. Glenn Phillips, který tu skončil v květnu na třetím místě, zájem má, ale ještě nemá uzavřené termínové kalendáře," řekl dnes novinářům předseda pořádajícího Automotoklubu Mariánské Lázně Miroslav Musil.

Z českých jezdců se v Mariánských Lázních představí šampion z posledních tří let Zdeněk Schneiderwind, Pavel Ondrašík nebo Richard Wolf z Olympu Praha, místní Karel Kadlec nebo Antonín Klatovský z Klabo Teamu.

Závod se uskuteční podle regulí FIM, po čtyřech základních jízdách se podle výsledků stanoví finálové jízdy. Vítěz se stane mistrem republiky.

Podle Musila se budou organizátoři snažit, aby se celé odpoledne obešlo bez zbytečných zdržení a závod byl pro diváky maximálně atraktivní, podobně jako tomu bylo na mistrovství světa.

To by se v Mariánských Lázních mohlo jet i v příštím roce. Nad jeho konáním ale ještě visí otazníky kvůli jednáním AMK Mariánské Lázně s vlastníkem areálu TJ Lokomotivou. Pokud by finanční požadavky na pronájem byly příliš vysoké, plochá dráha by se zde zřejmě napřesrok už nejela.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články