Hlavní obsah

Také v USA vyhrál kvalifikaci třídy MotoGP mistr světa Stoner

Australský motocyklový jezdec Casey Stoner popáté za sebou odstartuje do závodu mistrovství světa z prvního místa. Úřadující šampión kategorie MotoGP vyhrál kvalifikaci i v sobotu na americkém okruhu Laguna Seca, kde zbylé dvě kubatury MS silničních motocyklů tradičně chybějí.

Článek

Dvaadvacetiletý Stoner vylepšil traťový rekord o bezmála dvě sekundy a pětinásobného mistra světa Valentina Rossiho, vedoucího muže letošního šampionátu, porazil o 447 tisícin. První řadu v neděli večer zkompletuje domácí jezdec Nicky Hayden.

Kvalifikaci nakonec nejel Španěl Dani Pedrosa, který navzdory zraněním z těžkého pádu při Velké ceně Německa dělal pro americký start maximum. Závodník, kterému patří v průběžném pořadí MS druhé místo, si na okruhu v Sachsenringu zlomil zápěstí, ukazováček, vymkl si kotník a musel se podrobit operaci. Přesto v USA absolvoval páteční tréninkové jízdy, po nich se však kvůli velkým bolestem odhlásil.

Nedělní jedenáctý závod sezóny MotoGP začne v 23:00 SELČ.

MotoGP - kvalifikace:
1. Stoner (Austr./Ducati) 1:20,700, 2. Rossi (It./Yamaha) -0,447, 3. Hayden (USA/Honda) -0,730, 4. Lorenzo (Šp./Yamaha) -0,936, 5. Toseland (Brit./Yamaha) -1,148, 6. De Puniet (Fr./Honda) -1,221.

Reklama

Související témata: