Hlavní obsah

Grand Prix v Praze pojede kompletní plochodrážní špička

PRAHA

Kompletní patnáctka elitních světových jezdců se představí v sobotu 2. srpna v plochodrážní Grand Prix v Praze na Markétě. Mezi stálými účastníky seriálu figuruje Lukáš Dryml, šestnáctým startujícím bude Luboš Tomíček, jenž dostal divokou kartu.

Článek

Desetibodový náskok v čele seriálu se v Praze pokusí navýšit Dán Nicki Pedersen, jemuž šlape na paty Australan Jason Crump. Nad jeho startem visí kvůli zraněnému zápěstí menší otazník. Trojnásobný vítěz pražského závodu si však klání na své oblíbené trati sotva nechá ujít, i proto, že poslední výsledky ho vrátily do hry o titul.

"Podle všeho by měl být v sobotu na startu polské ligy a v pondělí jet anglickou ligu. Závod od závodu dokazuje, že má zpět formu," řekl na dnešní tiskové konferenci v Praze ředitel závodu Petr Ondrašík.

Na Markétě nebude chybět ani Američan Greg Hancock, který jako jediný v celém poli odjel všech 105 předchozích závodů GP. Na velkou podporu fanoušků se může tradičně těšit Polák Tomasz Gollob, jenž má na kontě 101 startů. "Při úspěších Poláků z poslední doby se dá čekat jejich velký nájezd na Prahu," mínil předseda Svazu ploché dráhy Petr Moravec.

Vstupenky jsou v předprodeji stále k dispozici. Podle pořadatelů jich zbývá čtvrtina k sezení a přibližně polovina do sektoru k stání.

Drymla stále trápí bolavá kolena

Na své by si měli přijít i čeští fanoušci. Zdravotní stav Lukáše Drymla sice ještě není optimální, stále ho trápí bolavá kolena, ale delší pauza mu pomohla. "Chce podřídit všechno druhé polovině seriálu, protože na tom bude záviset výsledek jeho sezóny. Je to pro něho jediná možná cesta jak být v seriálu i příští rok," uvedl Ondrašík.

Náhradníky pro pražský závod jsou Adrian Rymel a mladý Filip Šitera, který favorizuje Crumpa. "Loni tu sezonu neměl takovou, ale myslím, že teď už je definitivně zpátky," připomněl Australanovo poslední vítězství v Cardiffu. "Favoritem je samozřejmě Nicki Pedersen, ale překvapit mohou i Švéd Fredrik Lindgren nebo Polák Rune Holta," doplnil Šitera.

Účast špičkových jezdců by neměl ohrozit ani náznak revolty kvůli finančním odměnám. "Na druhém podniku Grand Prix v Polsku oběhl manažer Grega Hancocka všechny závodníky, aby kvůli rychle klesajícímu kurzu dolaru požadovali vyšší odměny, ale mezinárodní federace obeslala všechny následně dopisem, že pravidla jsou jednou platná a kdo nechce toto přijmout, může z Grand Prix odstoupit," řekl Moravec. Jezdci přesto dosáhli jistého úspěchu. "Federace předeslala, že o penězích se bude jednat před příští sezónou," dodal Moravec.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články