Hlavní obsah

Šitera už se zase nebojí a padá

PRAHA

Sotva se vrátil do ostrých bitev, už zase padá. Ale také postupuje. Účast ve finále juniorského šampionátu v Pardubicích si o víkendu vyjel plochodrážník Filip Šitera v chorvatském Goričanu. A rázem mu to zvedlo náladu před pokračováním sezóny.

Článek

I do Grand prix, coby náhradník pražského závodu, může 2. srpna nakouknout ve svých dvaceti. „Ale ještě musím na rentgen zad, jestli mi to srostlo,“ říká jezdec, který si před měsícem zlomil výběžek sedmého obratle při hrozivém karambolu v Polsku.

„Za tři týdny jsem byl na motorce zpátky,“ připomíná. Kamarádmotokrosař Petr Bartoš mu doporučil chránič zad. „Je to dobrá věc do míst, kde končí přilba,“ líčí jezdec, který může čerpat i z genů slavného plochodrážnho rodu Vernerů.

Zranění ho už neomezuje. „Už to tolik nebolí,“ připomíná. Přesto přiznává, že se stačil leknout, když v Chorvatsku při jedné z jízd padal.

„Hned jsem pomyslel na záda, ale při druhém pádu už ne, psychika už je taková jako před nehodou,“ soudí rvavý jezdec, který si vybojoval postup do říjnového finále v Pardubicích s dalším Čechem Matějem Kůsem. Ale to je daleko. Zato teď o víkendu ho čeká domácí mistrovství v Liberci. A pak premiéra v GP. „Chtěl bych zasáhnout do závodu a ukázat, že mám na to zajet výsledek i mezi nejlepšími.“

Reklama