Hlavní obsah

Mistr světa formule 1 Schumacher trénuje na motorce v Brně

BRNO

Bez obdivného přihlížení davů fanoušků, na něž byl donedávna zvyklý, si ve středu vyzkoušel sedminásobný mistr světa F1 Michael Schumacher na motocyklu trať Masarykova okruhu. V Brně je soukromě na pozvání závodníků švýcarské stáje AG-Gunti Racing. Sám zkouší, zatím neúspěšně, štěstí v seriálu superbiků IDM.

Článek

„Mají automotodrom do soboty pronajatý. O Schumacherově návštěvě víme jen zprostředkovaně. Není totiž naším hostem,“ řekla Právu ředitelka Masarykova okruhu Ivana Ulmanová. Devětatřicetiletý Němec se snažil svůj brněnský pobyt utajit, avšak v úterý ho po příletu na letišti v Tuřanech poznal jeden z fandů, jenž od něj získal i fotografii s podpisem. Od té chvíle se Schumacher veškerým kontaktům vyhýbal.

Včera se k Schumacherovi snažili na automotodrom dostat fotografové, novináři i fanoušci lačnící po autogramu někdejší hvězdy formule 1, avšak marně. Okruh byl hermeticky uzavřen. „Dovnitř nikdo nesmí,“ opakovali do omrzení dva statní muži z ostrahy.

Schumacher je společně se švýcarskými jezdci ubytován v brněnském hotelu International. Ani tam návštěvy nepřijímal. „Požádal nás, abychom za ním nikoho nepouštěli,“ potvrdil pro ČTK obchodní ředitel hotelu Michal Řičánek. Žádné další speciální požadavky si však Schumacher prý nekladl. U snídaně si vystačil s obvyklou nabídkou, která čítá třicet jídel. Hotel má objednaný do soboty, ale údajně už dnes odletí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články