Hlavní obsah

Plochodrážní Grand Prix v Praze vyhrál Nicki Pedersen

PRAHA

Plochodrážní Grand Prix České republiky vyhrál v Praze na Markétě stejně jako před rokem Nicki Pedersen. Dánský jezdec zvítězil ve finálové jízdě před krajanem Hansem Andersenem, Australanem Jasonem Crumpem a Gregem Hancockem z USA.

Článek

Úřadující mistr světa Pedersen se v šestém podniku MS dočkal premiérového triumfu v letošní sezóně. Doposud přitom nikdy nechyběl ve finálové jízdě, ale poprvé ji dokázal i vyhrát. I díky tomu zvýšil vedení v průběžném pořadí seriálu, ve kterém má nyní před druhým Crumpem náskok patnáct bodů.

"Dnes se mi hodně dařily starty, což bylo pro celkový výsledek důležité. Finále mohl vyhrát každý z nás, já jsem byl ale hodně hladový po úspěchu. Sice se mě pořád každý ptá, jestli postoupím do semifinále nebo do finále, ale já jezdím proto, abych vyhrál. Proto jsem dnes spokojený," uvedl Pedersen na tiskové konferenci.

Závod se nevydařil českým reprezentantům

Závod na Markétě se v sobotu vůbec nevydařil českým reprezentantům. Lukáš Dryml získal jen čtyři body a obsadil třinácté místo. I to je ale jeho druhý nejlepší výsledek v letošní sezóně.

"Dnes jsem dělal chybu za chybou. Ani nevím proč. Hlavně v převodování motorky," řekl Dryml novinářům. Spokojen mohl být pouze se svou třetí jízdou, ve které obsadil druhé místo. "Přesto jsem pak změnil převod. Chtěl jsem to v další jízdě za každou cenu zlomit, ale udělal jsem blbost," kroutil hlavou pardubický plochodrážník.

Dryml závodil po třítýdenní pauze 

Dryml se do kolotoče mezinárodních závodů vrátil po třítýdenní pauze, během níž si doléčoval šrámy. "A bylo vidět, že mi chybí vyježděnost a ten kontakt se špičkou. Taky jsem si ještě pořádně nezvykl a neosahal nový motor," uvedl Dryml, jehož ale celkově potěšilo, že za světovou elitou nezaostával. "Na své chyby jsem naštvaný, ale celkově mi to zvedlo sebevědomí. Dokázal jsem jet s nejlepšími a ukázal, že mezi ně patřím. Sice to nebylo nic oslnivého, ale propadák to nebyl," dodal Dryml.

Na divokou kartu startující Luboš Tomíček obsadil ve všech pěti jízdách poslední místo, takže nezískal ani bod. Náhradníci Adrian Rymel a Filip Šitera se na dráhu vůbec nedostali.

Mistrovství světa pokračuje další Grand Prix 16. srpna ve švédské Malille.

GP České republiky:
Finále: 1. N. Pedersen (22 bodů), 2. Andersen (oba Dán.) (16), 3. Crump (Aust.) (17), 4. Hancock (USA) (13),
další pořadí: 5. Gollob (Pol.) 12 , 6. Adams (Aust.) 10, 7. Holta (Pol.) 8, 8. Jonsson (Švéd.) 8, 9. Harris (Brit.) 7, 10. Iversen (Dán.) 7, ... 13. L. Dryml 4, 16. Tomíček (oba ČR) 0.
Průběžné pořadí MS (po 6 z 11 závodů): 1. N. Pedersen 102, 2. Crump 87, 3. Hancock 77, 4. Gollob 74, 5. Andersen 64, 6. Adams 59, ...15. L. Dryml 20, 18. Tomíček 8.

Reklama

Související témata: