Hlavní obsah

Trophy tým se na Šestidenní představí v oslabené sestavě

PRAHA

V oslabené sestavě se představí český Trophy tým na 83. ročníku mezinárodní motocyklové šestidenní soutěže v řeckém Serresu, která začne 1. září. Reprezentační manažer Ladislav Michálek musel oželet start zraněných české endurové jedničky Víti Kuklíka a motokrosaře Jana Zaremby, kvůli termínové kolizi s republikovým šampionátem v motokrosu bude chybět i David Čadek.

Článek

Letošní endurová Šestidenní začíná nezvykle brzy, což způsobilo reprezentaci značné problémy. Den před startem prestižní soutěže v Řecku je totiž na programu mistrovství republiky v motokrosu a závodníky nechce nikdo uvolnit. "Takováhle kolize nastává poprvé. Všichni se spoléhali, že Šestidenní bude až později v říjnu nebo v listopadu. Po návratu ze Šestidenní promluvíme s krosáky a věřím, že to pro příště dáme do pořádku, aby se to neopakovalo," řekl Michálek na dnešní tiskové konferenci v Praze.

V jeho výběru tak letos bude jediný klasický motokrosař Michal Kadleček. "Představoval bych si víc motokrosařů. Jejich přínos je v tom, že jsou rychlejší především ve vložkách. Ale teď se to dorovnalo tím, že i enduráci jezdí motokrosy. Nemyslím si, že když nejedou motokrosaři, tak to bude špatné," mínil reprezentační manažer, jemuž však budou oproti loňsku chybět i další opory.

Sourozenci Kuklíkovi se těchto dnech podrobili operaci a motokrosař Zaremba má zraněnou kyčel. Tým tak prošel značnou obměnou a Michálek přiznal, že bude oslabený. "Na druhou stranu máme dobrý a kvalitní tým. Po nějaké době se vrátili někteří zkušení kluci," podotkl. "Nominace nebyla lehká, dělala se prakticky jen ze dvou závodů. Někteří to zachraňovali účastí na Evropě, ti, co jeli svět, se omluvili."

V bojích o Světovou trofej se premiérově představí Tomáš Loukota a Jakub Horák, kteří přešli z juniorské kategorie. Mezi juniory budou poprvé startovat dokonce tři závodníci - Lukáš Sedláček, Petr Hušek a Marek Borák.

Michálek i přes některé absence myslí na vylepšení loňského desátého místa v soutěži Trophy týmů. "Rádi bychom skončili do osmého místa, i když to bude hodně těžké. S juniory chceme skončit do sedmého místa," nastínil manažer letošní ambice.

Závody má provázet velké horko. "V té době má být v Řecku 35 stupňů," řekl Michálek. "Já už jsem v Serresu závodil. Je tam horko, tvrdo, kameny, prostě jak to v Řecku bývá. Trať asi nebude úplně nejtěžší, ale bude to kvůli tomu teplu dost náročné," doplnil Michal Rudolf

Reklama