Hlavní obsah

Pešek před Brnem zapracoval na kondici a chce jet na první pětku

PRAHA

První představení na domácí půdě po přestupu do „dvěstěpadesátek“ čeká při víkendové Velké ceně České republiky v Brně Lukáše Peška. Loni se český závodník ještě jako za řídítky stroje do 125 ccm rozloučil s Masarykovým okruhem třetím místem a i letos se chce předvést v co nejlepším světle.

Článek

Pešek nicméně sám ví, že jeho výkony nejsou ani po deseti startech v kubatuře do 250 ccm stoprocentní. Do nové třídy přitom vstoupil nadějně a dokázal se třikrát prosadit do elitní desítky. V posledních třech závodech ale výsledkově stagnoval. „Kdybych znal přesnou příčinu, už bych nedostatky odstranil. Už vím, že jsem schopen zajet rychlé kvalifikační kolo. Handicapem je, že ještě neumím zajet takové kolo čtyřiadvacetkrát za sebou,“ uvažoval při úterním setkání s novináři v Praze.

S odstupem času také loni čtvrtý muž kubatury do 125 ccm vidí, že čtvrtlitry jsou fyzicky ještě náročnější, než očekával. „Fyzicky jsem to trochu nezvládl. Ale teď během pauzy v šampionátu jsem na tom zapracoval a v Brně bude šance vyzkoušet, jestli to pomohlo,“ vyprávěl Pešek.

Mezeru mezi podniky MS využil k přípravě s kondičním trenérem Jiřím Strachem, který jej mimo jiné posadil do kajaku na kanálu v pražské Tróji. „To je velice silová věc, dělalo mi problémy udržet alespoň směr. Dneska jsem koukal na vodní slalom v Pekingu a musel jsem ty kluky obdivovat,“ líčil Pešek. Vyzkoušel i obdobu vodních lyží wakeboard, to prý ale byla hlavně zábava.

O víkendu v Brně však půjdou žerty stranou. Pro Peška je závod na Masarykově okruhu srdeční záležitostí a chce proto české fanoušky odměnit co nejlepším umístěním. „Okruh v Brně se mi moc líbí. Trať je těžká, široká, je obtížné najít ideální stopu. Kde je hranice úspěchu? Stoprocentně první desítka. Ale protože je to doma, tak pojedu na první pětku,“ slíbil Pešek.

Reklama

Související témata: