Hlavní obsah

Rossi rozdává úsměvy a v Brně si věří

BRNO

Bitva o titul mistra světa mezi Italem Valentinem Rossim a Australanem Caseym Stonerem bude po necelém měsíci pokračovat v Brně. Královská třída Moto GP by měla být hlavní atrakcí víkendové Grand prix ČR silničních motocyklů na Masarykově okruhu.

Článek

S pětadvacetibodovým náskokem zatím trůní v čele sedminásobný světový šampión Rossi, který po dvou nevydařených sezónách znovu ožil. „Daří se mi, jsem v pohodě. Motorka funguje a sebevědomí mi zase narostlo. Po posledním podniku šampionátu v USA jsem si odpočinul a teď už jsem opět natěšený na závody. V Brně se chci prát o prvenství,“ tvrdil Rossi, který včera zavítal mezi novináře usměvavý a evidentně dobře naladěný.

Na Masarykově okruhu se mu v minulosti dařilo. „Mám ho rád. Jsem zvědavý, jak se mi na něm povede po rekonstrukci povrchu trati. Bude se asi jezdit o něco rychleji. Už se těším na páteční tréninky,“ prozradil.

Závodníkům se v Brně jezdí dobře

Úřadující mistr světa Stoner by si rád v Brně zopakoval loňské vítězství. „I mně se tady jezdí dobře. Tvrdě jsem se na pokračování seriálu připravoval. Věřím, že manko na Valentina aspoň o pár bodíků stáhnu,“ předsevzal si.

Pozornost českých fandů bude upřena také na kubaturu do 250 ccm, v níž se budou snažit vylepšit si dosavadní postavení čeští reprezentanti Karel Abraham a Lukáš Pešek. Závodu ve třídě do 125 ccm se zúčastní na divokou kartu také další čtyři Češi. Vedle teprve patnáctileté Andrey Touškové se na start postaví i Michal Prášek, Karel Pešek a Lukáš Šembera.

Průběžné pořadí MS:
Do 125 ccm: 1. De Meglio (Fr., Derbi) 166 b., 2. Corsi (It., Aprilia) 136, 3. Talmacsi (Maď., Aprilia) 109. Do 250 ccm: 1. Simoncelli (It., Gilera) 164, 2. Kallio (Fin., KTM) 153, 3. Bautista (Šp., Aprilia) 118 ...15. Abraham 25, 17. Pešek (oba ČR, Aprilia) 22. Moto GP: 1. Rossi (It., Yamaha) 212, 2. Stoner (Austr., Ducati) 187, 3. Pedrosa (Šp., Honda) 171.

Reklama

Související témata: