Hlavní obsah

Abraham: Doma bych bral umístění v elitní desítce

Český závodník Karel Abraham se připravuje na víkendovou Grand prix ČR motocyklů na Masarykově okruhu. V dosavadním průběhu šampionátu je ve třídě do 250 ccm na 15. místě se ziskem 25 bodů. V Brně by rád skončil v první desítce. "Kdybych dojel třeba mezi prvními šesti, byla by to absolutní bomba," řekl Abraham.

Článek

Jak jste spokojen s dosavadním ziskem 25 bodů a patnáctým místem ve třídě do 250 ccm?

Zatím nejsem spokojený ani nespokojený. Je to takový solidní průměr. Závody, které jsem dokončil, byly dobré. Vždyť jsem dvakrát dojel sedmý. Bohužel jsem ale taky dost často ležel na trati. Kdybych několikrát nespadl z docela slušných pozic, mohl být bodový příděl ještě mnohem větší.

Čím to, že tak často padáte? Jezdíte příliš riskantně?

To bych neřekl. Na začátku sezóny jsem jezdil rychleji a tolik jsem nepadal. Když jsem pak párkrát skončil na asfaltu, vytvořil se mi možná v hlavě nějaký psychický blok. Musím se ho co nejdřív zbavit.

S jakým přáním vstupujete do brněnské Grand prix?

Každý chce samozřejmě vyhrát. To by ale ode mě asi znělo příliš troufale. Bral bych určitě umístění v elitní desítce. A kdybych dojel třeba mezi prvními šesti, byla by to absolutní bomba.

V Brně jste doma, bydlíte poblíž Masarykova okruhu. Co to s vámi dělá?

Samozřejmě se na závod hrozně těším. Chci se před příbuznými, kamarády a známými ukázat v co nejlepším světle. Zároveň však cítím trochu trému. Hrozně nerad bych zklamal ty, co mi fandí.

Jak jste trávil dny před brněnským podnikem mistrovství světa?

Hlavně jsem honil fyzičku. Užil jsem si motokárový závod i paintball. Hodně mě potěšilo setkání s malými pacienty v brněnské Dětské nemocnici. Jsem rád, že jsem nemocným klukům a holčičkám udělal trochu radosti. Teď už se ale nehodlám ničím rozptylovat. Celý víkend strávím na okruhu, soustředím se výhradně na závod.

Reklama

Související témata: