Hlavní obsah

Plošinář Kůs skončil na ME čtvrtý, ale vážně se zranil

LENDAVA

Český plochodrážní jezdec Matěj Kůs obsadil čtvrté místo ve finálovém závodě mistrovství Evropy ve slovinské Lendavě, nedělní závod ale pro něj skončil vážným zraněním. Na závěr seriálu dodatkových rozjížděk, ve kterých dohromady šest závodníků se shodným bodovým ziskem bojovalo o stříbrnou a bronzovou pozici, měl Kůs těžký pád po kolizi zaviněné ruským soupeřem Denisem Gizatulinem.

Foto: PRÁVO/Milan Malíček, Právo

Český plochodrážní jezdec Matěj Kůs

Článek

Devatenáctiletý český jezdec musel být převezen do místní nemocnice a podle informací jeho otce na vlastní internetové stránce strávil noc s těžce pohmožděnými plícemi na jednotce intenzivní péče.

Suverénním šampionem se stal Slovinec Matej Žagar, jehož skalp dokázal v základní části získat právě jen Kůs. V rozjížďkách o další pořadí neuspěli Josef Franc a Aleš Dryml, kteří obsadili celkové šesté a sedmé místo. Závod se měl jet už v sobotu, ale kvůli silnému dešti byl přeložen na neděli.

Mistrovství Evropy v ploché dráze:
1. Žagar (Slovin.) 14, 2. Ulamek (Pol.) 10, 3. Korneliussen (Dán.) 10, 4. Kůs (ČR) 10, 5. Gizatulin (Rus.) 10, 6. Franc 10, 7. A. Dryml 10, 14. Šitera (všichni ČR) 2.

Reklama