Hlavní obsah

Pardubice mohou už příště slavit titul na ploché dráze

PLZEŇ

Pardubičtí plochodrážníci jsou jenom krůček od zisku mistrovského titulu poté, co v Plzni vyhráli i druhý finálový závod extraligy. Jejich největší soupeř pražský Olymp obsadil ve středu večer až poslední místo. Jezdci Zlaté přilby mohou slavit titul v případě vítězství už v předposledním finálovém závodě na domácí dráze 10. září.

Článek

Po první sérii jízd se Východočeši dělili o první místo se Mšenem. Poté se však k úspěšnému trojlístku Mateji Ferjanovi, Hynku Štichauerovi a Adrianu Gomolskému přidali i Tomáš Suchánek a Aleš Dryml, kterým příliš nevyšla první jízda, a pardubický tým získal rozhodující náskok. V souboji o druhé místo mezi Plzní a Mšenem byli nakonec úspěšnější domácí jezdci.

Závod se vůbec nepovedl vítězům základní části extraligy z Olympu s výjimkou Josefa France. Pražané si mohli oddychnout, že závod skončil kvůli šeru už po dvacáté jízdě.

Extraliga:
1. ZP Pardubice 39 (Ferjan 11, Štichauer 10, Gomolski 9, Suchánek 5, A. Dryml 4), 2. PK Plzeň 34 (Šitera 12, Jeleniewski 11, Hádek 7, Klopot 3, Holub 1, Štrobl 0), 3. Grepl PDK Mšeno 30 (Protasiewicz 11, Pytel 9, Jaroš 6, Vandírek 3, Fuksa 1), 4. PSK Olymp Praha 16 (Franc 11, Rymel 2, Tomíček, Wolff a Gavenda po 1).
Průběžné pořadí:
1. Pardubice 11, 2. Olymp 8, 3. Mšeno 6, 4. Plzeň 5.

Reklama

Související témata: