Hlavní obsah

Žerava se posunul do čela motokrosového MČR o bod před Čepeláka

HOLICE

Martin Žerava se před posledním závodem posunul do čela domácího motokrosového šampionátu ve třídě open. Dosavadního lídra Jiřího Čepeláka předstihl o jediný bod zásluhou nedělního vítězství v pátém závodě v Holicích.

Článek

V něm díky prvnímu a třetímu místu nasbíral stejně bodů jako Petr Bartoš, který je rovněž stále ve hře o titul, protože na Žeravu ztrácí jen osm bodů. Obhájce titulu Čepelák dnes dojel čtvrtý a druhý.

Smolně skončil v Holicích v úvodní jízdě start slovenského jezdce Tomáše Bučence. Loňský šampion třídy do 125 ccm se ve druhém kole ocitl na prvním místě startovního pole, ale po těžkém pádu musel místo boje o vítězství na vyšetření s otřesem mozku.

Ve slabší třídě MX2 vyhrál obě jízdy jeho krajan Martin Kohút a má titul na dosah. V posledním závodě 5. října v Kramolíně bude ve hře už jenom 50 bodů a Kohút jich má oproti druhému v pořadí Davidu Čadkovi k dobru 46.

Open:
1. jízda: 1. Bartoš, 2. Masařík, 3. Žerava (všichni Honda), 4. Čepelák (Yamaha), 5. Michek (Honda), 6. Stloukal (Yamaha).
2. jízda: 1. Žerava, 2. Čepelák, 3. Bartoš, 4. Michek, 5. Masařík, 6. V. Brumla (Kawasaki).
Průběžné pořadí: 1. Žerava 209, 2. Čepelák 208, 3. Bartoš 201.
MX2:
1. jízda: 1. Kohút (SR/KTM), 2. Sukup (Suzuki), 3. Čadek (KTM), 4. Smola, 5. Bittner (oba Suzuki), 6. Šimko (SR/Honda)
2. jízda: 1. Kohút, 2. Bittner, 3. Špaček (Kawasaki), 4. Thuri (Něm./KTM), 5. Sukup, 6. Kejmar (Suzuki).
Průběžné pořadí: 1. Kohút 172, 2. Čadek 126, 3. Špičák (Honda) 116.

Reklama