Hlavní obsah

Exmistr světa Lüthi vynechá po operaci palce dva závody

CURYCH

Nejbližší dva závody mistrovství světa silničních motocyklů se pojedou bez šampióna stopětadvacítek z roku 2005 Thomase Lüthiho. Švýcarský jezdec třídy do 250 ccm je po operaci palce a vzhledem k riziku infekce vynechá Velkou cenu Japonska (28. září) i Austrálie (5. října). Dvaadvacetiletý Švýcar by se do bojů o body rád vrátil 19. října v Malajsii.

Foto: Jiří Reichl

Švýcarský jezdec týmu Elit Thomas Lüthi

Článek

Chirurgický zákrok na levé ruce byl důsledkem těžkého pádu v tréninku na předchozí závod v Indianapolisu. Lüthi si při něm způsobil zhmožděniny a otřes mozku, navíc utrpěl hlubokou ránu na palci. Už v úterý byl v Münsingenu čtyři hodiny na chirurgickém stole a lékaři mu při zákroku transplantovali na postižené místo kůži z vlastního předloktí, zavřeli ránu a zafixovali poškozené kloubní pouzdro. Až v pátek opustil nemocnici.

"Odřeknutí závodů mě moc mrzí, ale zdraví má tentokrát přednost. Navíc pořád ještě mě dost unavuje dlouhé stání nebo i nějaký větší pohyb," přiznal na svém webu jezdec, že dosud pociťuje následky těžkého otřesu.

Absence ve dvou závodech může Lüthiho stát místo v elitní desítce celkového pořadí. Momentálně je devátý se ziskem 95 bodů. Na jeho předstižení ale zatím nemohou pomýšlet čeští jezdci Karel Abraham a Lukáš Pešek, kterým patří se shodným ziskem 31 bodů patnácté a šestnácté místo.

Reklama