Hlavní obsah

Supermoto v Olympii ozdobí svým startem freestylový jezdec Kuchař

BRNO

Bývalý motokrosař Petr Kuchař, který se už sedm let věnuje freestylovému skákání, bude jednou z ozdob sobotního třetího ročníku závodu Olympia Supermoto Night Show v Brně. Ve startovním poli se vedle specialistů v této disciplíně představí i motokrosař Petr Bartoš.

Foto: internet

Petr Kuchař

Článek

K hlavním uchazečům o prvenství se ale řadí nejlepší pětice z letošního seriálu mistrovství republiky ve třídě Supermoto 450 v čele s držitelem titulu Jiřím Bočkem. Jeho skalp budou chtít získat Jan Kvasnička, Petr Pinc, David Brabec a Miroslav Hošek.

"Z elity bude chybět pouze Petr Vorlíček, jenž má jezdecké povinnosti v Belgii," uvedl na úterní tiskové konferenci v Brně hlavní organizátor akce Jan Juřička z agentury Forsage. Loni na trati na parkovišti v Olympii zvítězil Pinc a v prvním ročníku Boček.

"Pojedu na freestylovém motocyklu Kawasaki 450, pouze na něm přezuji pneumatiky. Tento závod bude pro mě vítanou změnou, neboť si změřím síly v přímém souboji s ostatními soupeři," poznamenal Kuchař, jenž se při loňském startu v Olympii probojoval až do finále.

Vedle závodu supermoto si změří síly i jezdci v kategorii pitbiků a minibiků. Vrcholem celého programu bude superfinále, které začne ve 21:40 a pojede se za účasti nejlepších dvaceti jezdců americkým stylem na 32 okruhů. Po čtyřech odjetých kolech se závod vždy zastaví a poslední dva jezdci odpadnou.

"Tento způsob je hodně bláznivý a jezdecky nesmírně náročný. Moc se na toto finále netěším. Ale divácky bude finále hodně atraktivní," poznamenal jeden z favoritů závodu Brabec.

Reklama

Související témata: