Hlavní obsah

Kůs si natrhl ledvinu, ale už je zase zpět na oválu

PRAHA

Střídal nemocnice, teď už zase ovály. Spravit chuť si na nich chce Matěj Kůs, jeden z českých aktérů prodlouženého plochodrážního víkendu v Pardubicích a v Praze. Ze šrámů se už otřepal, ale může počítat ztráty. V srpnu měl na dosah stupně při mistrovství Evropy v Lendavě, po divokém letu však skončil v péči lékařů.

Foto: PRÁVO/Milan Malíček, Právo

Český plochodrážní jezdec Matěj Kůs

Článek

„Když mě vezli ve špitálu z rentgenu, oddechl jsem si, že nejedu na sál. Ale druhý den mi na záchodě bylo jasné, že je zle,“ líčí. Krev v moči byla zřetelným signálem. „Natržená ledvina. Musel jsem si dát klid,“ připomíná bilanci nejhoršího pádu v kariéře. „Měl jsem už zraněnou páteř, hlavu, koleno, ale vnitřní úrazy bývají nejhorší,“ otřásá se hrůzou.

Přesto ho nezdar v Lendavě nemrzí. „Spíš mě štve, že jsem pro zranění chyběl ve finále šampionátu devatenáctiletých, ten jsem mohl jet naposledy,“ přemítá. Dnes v Pardubicích může řádit při MS juniorů do 21 let.

„Do pátého místa budu spokojen,“ podotýká. Tajně myslí na stupně v boji s Britem Woffindenem, domácím Šiterou i Rusem Gizatulinem, který způsobil jeho srpnovou zkázu. „Surově mě sundal. Budeme si mít co vyříkávat,“ tvrdí Kůs.

Reklama