Hlavní obsah

Závody motocyklového MS se letos v Británii a Austrálii nepojedou

Mies/Praha

Závody mistrovství světa silničních motocyklů se letos v srpnu ve Velké Británii a v říjnu v Austrálii neuskuteční. Akce na okruzích Silverstone a Phillip Island byly zrušeny kvůli pandemii koronaviru.

Foto: Sport.cz

Kvůli pandemii koronaviru byly zrušeny další závody MS silničních motocyklů.

Článek

"Je nám líto, že musíme oznámit zrušení těchto ikonických závodů, ale nenašli jsme žádnou cestu, jak vyřešit logistické a provozní problémy vyplývající ze změn v kalendáři, které musíme kvůli pandemii udělat," uvedl šéf promotérské organizace Dorna Carmelo Ezpeleta.

Světový šampionát byl přerušen po prvním závodě v Kataru, do kterého navíc zasáhli jen jezdci nižších kategorií Moto2 a Moto3. Následně byly odloženy Velké ceny Španělska, Francie, Itálie a Katalánska.

Aktuálně prvním závodem kalendáře je Velká cena České republiky, která by se měla v Brně jet 8. srpna. Dorna však jedná o možnosti, že by seriál začal v polovině července ve Španělsku.

Bližší informace o podobě závodního roku 2020 chce promotér zveřejnit na začátku června. "Chtěl bych všem fanouškům poděkovat za pochopení a trpělivost, čekáme na zlepšení situace," uvedl Ezpeleta.

Reklama