Hlavní obsah

Motocyklová Velká cena v Mugellu se poprvé po 30 letech nepojede

Mugello

Poprvé po téměř 30 letech se nepojede Velká cena Itálie silničních motocyklů v Mugellu. Grand Prix plánovaná na 31. května byla kvůli koronavirové pandemii nejprve odložena a ve středu byla bez náhrady zrušena.

Foto: Sport.cz

Kvůli pandemii koronaviru byly odloženy další dva závody MS silničních motocyklů.

Článek

Závod mistrovství světa silničních motocyklů se v Mugellu konal poprvé v roce 1976 a od roku 1991 byl atraktivní okruh v Toskánsku pravidelnou součástí seriálu. "Bohužel jsme nedokázali vyřešit logistické a provozní problémy, které způsobila pandemie a následné změny v kalendáři, takže okruh letos navštívit nemůžeme," uvedl šéf promotérské společnosti Dorna Carmelo Ezpeleta.

Ze šampionátu se zatím odjela jen březnová Velká cena Kataru, kde navíc nebyli jezdci královské kategorie MotoGP. Další závody byly odloženy a už osm jich bylo pro letošek zrušeno.

Jako první je aktuálně v oficiálním kalendáři Grand Prix České republiky v Brně s termínem 9. srpna. Dorna nicméně chce už v druhé polovině července uspořádat dva závody bez diváků ve španělském Jerezu. Na rozdíl od formule 1 ale nebyl ještě upravený kalendář zveřejněn.

Reklama

Související témata: