Hlavní obsah

Smrž odstartuje do nové sezóny MS superbiků z první řady

PHILLIP ISLAND

Český motocyklista Jakub Smrž odstartuje do úvodního závodu mistrovství světa superbiků v Austrálii z první řady. Pětadvacetiletý jezdec v sobotu na okruhu Phillip Island obsadil v kvalifikaci čtvrté místo. Pole position si zajistil americký nováček v seriálu Ben Spies.

Článek

Smrž zahájil sezónu velkolepě a v pátek dokonce vyhrál úvodní část kvalifikace. V sobotní druhé části obsadil třetí místo a hladce prošel do takzvaného superpole, v němž nejlepší jezdci bojují o umístění na startu. Vedle Spiese nestačil Smrž už jen na italskou legendu Maxe Biaggiho a Brita Jonathana Reu, za nímž zaostal jen o čtyři tisíciny sekundy.

"Pro nás je to vynikající začátek sezóny, protože jsme tu na rozdíl od jiných týmů netestovali. Ráno jsme měli s motorkou menší problémy, ale v superpole už to šlo lépe," uvedl na oficiálním webu šampionátu český závodník, kterého těší, že se svou ducati porazil i tovární jezdce této italské značky. "Ale sezóna teprve začíná a to nejdůležitější bude zajet dobře v závodech," dodal pětadvacetiletý Smrž.

Kvalifikace na úvodní závod MS superbiků v Austrálii:
1. Spies (USA/Yamaha) 1:31,069, 2. Biaggi (It./Aprilia) 1:31,402, 3. Rea (Brit./Honda) 1:31,596, 4. Smrž (ČR/Ducati) 1:31,600.

Reklama

Související témata: