Hlavní obsah

Schneiderwind opět pojede GP ploché dráhy v Mariánských Lázních

Zkušený český plochodrážník Zdeněk Schneiderwind opět figuruje ve startovní listině finálového závodu Grand Prix na dlouhé ploché dráze, který se uskuteční 20. června v Mariánských Lázních. Sedmačtyřicetiletý veterán bude obhajovat loňské čtvrté místo. Mezi osmnáctkou jezdců nechybí ani obhájce prvenství a celkem sedminásobný mistr světa v této disciplíně Gerd Riss z Německa.

Foto: Petr Cihelka

Zdeněk Schneiderwind

Článek

Trať dlouhé ploché dráhy v Mariánských Lázních by měla být stejně jako v minulém roce velmi dobře připravena. Také díky tomu se Česká republika opět dočkala pořadatelství prestižního podniku. "Přípravy na závod probíhají celoročně, ale přestože závod je až koncem června, dráha jako taková se připravuje již nyní," řekl za pořadatele Bohumil Kořínek na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Schneiderwind byl loni čtvrtý, závod vyhrál Němec Daniel Bacher. Kromě podniku v Mariánských Lázních se nejlepší český závodník představil již pouze v jednom dalším závodu. Celkově v šampionátu obsadil 18. místo. "Pro letošní rok jsem dostal divokou kartu na celou sezonu a doufám, že se mi podaří zajet nějaký další pěkný výsledek," přál si Schneiderwind.

Den před závodem proběhne v Mariánských Lázních Road show. Samotný závod začne ve 13:00. Vstupné je 200 Kč, děti do 15 let mají vstup zdarma.

Startovní listina závodu:
1. Gerd Riss (Něm.), 2. Glen Philips (Brit.), 3. Dirk Fabriek (Niz.), 4. Andrew Appleton (Brit.), 5. Theo Pijper (Fr.), 6. Mathias Kröger (Něm.), 7. Stéphane Tresarrieu (Fr.), 8. Bernd Diener (Něm.), 9. Richard Hall (Brit.), 10. Jörg Tebbe (Něm.), 11. Alessandro Milanese (It.), 12. Paul Cooper (Brit.), 13. Richard Speiser (Něm.), 14. Jannick De Jong (Niz.), 15. Joonas Kylmäkorpi (Fin.), 16. Zdeněk Schneiderwind (ČR), 17. Mathieu Tresarrieu (Fr.), 18. divoká karta.

Reklama