Hlavní obsah

Nova přibírá k formuli 1 také MotoGP

PRAHA

Televizní stanice Nova a Nova Sport budou i v dalších třech letech přenášet mistrovství světa vozů formule 1 a navíc se od letošní sezóny stěhuje do jejich programu i světový šampionát silničních motocyklů, který do minulého roku přenášel Eurosport a Česká televize. „Přemýšleli jsme, čím formuli 1 doplnit. A zákonitě jsme přešli ze čtyř kol na dvě,“ vysvětlil generální ředitel TV Nova Petr Dvořák.

Článek

V průběhu sezóny tak budou víkendy na obrazovkách Nova a Nova Sport (dřívější Galaxie Sport) patřit motorismu. „Zvažovali jsme, zda vysílat formuli 1 dál. Po jednáních jsme prodloužili smlouvu o další tři roky,“ podotkl Dvořák.

Vysílací schéma F1 zůstává stejné jako v minulých letech, tzn. závod v přímém přenosu na TV Nova a ze záznamu na Nova Sport, kde poběží živě tréninky a kvalifikace. První přenos chystají na Barrandově již v pátek od 6:30, kdy startuje první měřený trénink na Velkou cenu Austrálie. „Projekt formule 1 funguje dobře a nebylo třeba na něm nic měnit,“ uvedl Dvořák.

Komentátorem tak zůstává Tomáš Richtr, jehož bude nadále doplňovat bývalý manažer z týmu McLaren Pavel Turek, který by měl objet většinu závodů v kalendáři. Komentátorský tým zatím plánuje vyjet na Velkou cenu Monaka a Španělska, ostatní závody budou komentovány ze studia. Studio samotné bude dál uvádět Martin Pouva.

Na Nově MotoGP, slabší kubatury na Nova Sport 

Na úspěšné přenosy z formule 1 chce Nova navázat i při zprostředkování seriálu MotoGP. „Chceme zajistit rozsah, jaký dosud nebyl na Eurosportu ani ČT,“ prohlásil ředitel stanice Nova Sport Marek Kindernay. Na placeném kanále Nova Sport diváci uvidí tréninky, kvalifikace a závody kubatur do 125 a 250 ccm. Závody královské třídy MotoGP pak přinese Nova.

Silniční motocykly se na Novu stěhují po dvou letech, co je přenášela Česká televize. „Nebylo to o financích, ale bylo dost důvodů, proč MotoGP přesunout na jinou stanici. I hlavní promotér, společnost Dorna očekávala větší podporu seriálu,“ uvedl majitel vysílacích práv pro Českou a Slovenskou republiku Karel Abraham.

Podobně jako formuli 1 orámuje i přenosy motocyklových závodů vysílání ze studia, které bude uvádět Ivana Vavřínová. Dění na okruzích budou komentovat Václav Svoboda, Miloš Čihák, Petr Jansa a Josef Kubíček.

Reklama

Související témata: