Hlavní obsah

Motokrosař Bartoš chce zopakovat loňský úspěšný rok, doma i v Evropě

PRAHA

Navázat na minulou sezónu ozdobenou titulem mistra Evropy se bud v letošním roce snažit motokrosař Petr Bartoš. Devětadvacetiletý závodník litomyšlského týmu Orion věří v úspěch v domácím šampionátu, v němž byl loni celkově třetí, když ještě v posledním podniku sezóny bojoval o titul.

Článek

Ještě před startem domácího seriálu si Bartoš střihne dva podniky rakouského mistrovství, 26. dubna pak v Pacově zahájí boj o český titul. „Mistrovství České republiky je letos hlavní prioritou. Vedle toho pojedu ve třídě Open i Evropu a určitě se představím i v závodu mistrovství světa třídy MX3 v Holicích,“ nastiňuje jednička Orionu.

Mezi elitou ve světovém šampionátu se Bartoě nepředstaví. "Startovné je nehorázně drahé. Promotéři seriálu motokros poškozují, při úvodním podniku ve Faenze ani nebyl naplněný startovní rošt. Očekávám, že vzroste konkurence v ME, tam se startovné neplatí," podotkl.

Bartošovým týmovým kolegou bude stejně jako loni mladý Jaromír Romančík, jenž minulou sezónu zahájil slibně, ale v polovině roku jej vyřadilo zranění kolene. Účastník Rallye Dakar Jan Froněk pojede v barvách Orionu veteránskou kategorii nad 40 let.

Vysoké ambice má také motokárová sekce týmu z Litomyšle. Osmnáctiletý Patrik Hájek a čtrnáctiletý Martin Doubek v minulém roce získali české tituly a letos chtějí uspět i na evropské scéně v kategoriích KZ2, resp. KF3. Pomoci k tomu má spolupráce s továrním týmem Tonykart, díky níž se Orion dostane ke špičkové technice.

Reklama

Související témata: