Hlavní obsah

Esa ploché dráhy začnou na Markétě

PRAHA

Řež o plochodrážní titul mistra světa startuje v Praze na oválu, jež je elitnímu poli jezdců z Grand Prix znám více než kterýkoli jiný. Vrcholný závod se v metropoli v sobotu večer (19.00 h, ČT 4) pojede už po třinácté.

Článek

„Ani jako závodník jsem si  s tímhle pro mnohé obávaným číslem moc hlavu nelámal,“ věří ředitel podniku Petr Ondrašík, že bitva nebude smolná. I počasí, které pořadatele tolikrát na poslední chvíli doslova vyšplouchlo, má být optimální. Dán Nicki Pedersen může vykročit k dovršení mistrovského hattricku, i letos je jedním z favoritů.

Pražský ovál má magické kouzlo, je zaslíben šampiónům. Více než kde jinde mohou fandové poznat, kdo bude v sezóně mistrem světa. Celkem šestkrát, v polovině případů vyhrál v Praze pozdější vítěz celého seriálu. Markéta předznamenala i poslední dva Pedersenovy tituly.

„Na rozdíl třeba od Cardiffu máme stálou dráhu, ta přesvědčivě ukáže, kdo je nejlepší. Letos by to mohlo obdobné. Vrátili jsme se k původnímu termínu hned na kraj sezóny, o to její rozjezd může být zajímavější pro diváky,“ dodává Ondrašík.

Kdo je na startu
Favorité: Osvědčení matadoři Pedersen, Gollob, Hancock, Adams, Andersen, Crump.
Adepti na překvapení: Nová ruská raketa Sajfutdinov, domácí divoká karta Kůs.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články