Hlavní obsah

Zklamaný plošinář Kůs: Čeká mě ještě hodně práce, mám se co učit

Zatímco v boxu ruského plošináře Emila Sajtfudinova probíhaly po skončení sobotní Grand Prix České republiky na pražské Markétě bouřlivé oslavy, v okolí jediného českého zástupce v závodu Matěje Kůse panovala zklamaná atmosféra. Devatenáctiletý závodník věřil, že přidělení divoké karty oplatí povedeným vystoupením, nakonec ale skončil poslední s jediným bodem na kontě. „Emil je frajer, jediný dokázal jezdit,“ konstatoval smutně Kůs.

Foto: www.matejkus.cz, Sport.cz

Plochodrážník Matěj Kůs

Článek

Před závodem jste několikrát vyhlásil útok na pět, šest bodů. S jediným bodem na kontě tedy můžete být těžko spokojený...

Nezastírám, že se od začátku sezóny hledám, nejde mi to.

Dalo se něco udělat jinak?

Čekal jsem mnohem víc, jak od sebe, tak od všeho ostatního, včetně organizátorů. Nevymlouvám se ani na motorky, ani na dráhu, ale v domácím prostředí jsem rozhodně nejel. V pondělí jsem trénoval na dráze, která byla úplně jiná. Každopádně ale děkuji za šanci, kterou jsem dostal. Taková příležitost se asi nebude jen tak opakovat.

Co jste si vzal ze střetu s elitou?

Mám před sebou ještě hodně práce, mám se opravdu ještě co učit. Doufám, že se v nejbližší době dostanu zpátky tam, kde jsem byl.

Jak hodnotíte premiéru Emila Sajfutdinova, který při své premiéře v seriálu Grand Prix vyhrál?

Klobouk dolů, je to frajer... Na dráze nebylo vidět jediné předjetí, jezdit dokázal jen on. Přeji mu to, je opravdu skvělý závodník.

Vaše bilance s ruským mladíkem je ale přitom takřka vyrovnaná... 

Tak to už neplatí! (smích)

Jak jste vnímal duel s nejlepšími závodníky světa? Sajfutdinov po svém triumfu prohlásil, že nekouká, zda vedle něj stojí Pedersen, Crump nebo Hancock...

Já to vnímám, psychika hraje velkou roli.

S nečekaným vítězem pražského závodu vás pojí stejný ročník narození. Co naopak chybí tomu, aby vás spojil i velký výsledek?

On je typ závodníka, který to má v hlavě srovnané. Má za sebou spoustu dobrých lidí, hodně peněz. Když má člověk skvělé podmínky a srovnanou hlavu, tak je druhý Emil.

Reklama