Hlavní obsah

Dryml našel pohodu v Anglii a bude bojovat, aby zase zažil stres

PRAHA

Napětí z nejprestižnějších bitev s nejlepšími v Grand Prix postrádá Lukáš Dryml, v rozjíždějící se plochodrážní sezóně ale zároveň nalezl dlouho nepoznanou pohodu. A chce dobýt ztracené pozice. S ním i jeho bratr Aleš.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Bratři Drymlové Aleš a Lukáš (vlevo)

Článek

„Jet elitní seriál je těžké, obrovský stres, je to i prodělečné, příprava stojí moc, ale je to nejlepší, co v ploché dráze je. Chci tam zpět,“ tvrdí Lukáš Dryml. Loni ze sestavy pro GP vypadl, divokou kartu pro letošek nedostal. „Tenhle rok je proto jiný, bez tlaku. Když ale v Praze nedávno začínal nový ročník a byl jsem na tribuně, mrzelo mě, že nestartuju,“ líčí.

Na pražské Markétě se ale letos už také svezl. A byl nakonec hrdinou pardubického týmu v extralize. Přitom už měl skoro sbaleno, vypadalo to, že domácí Olymp si v bitvě na počátku týdne nenechá vzít triumf, ale defekt pneumatiky Matěje Kůse na poslední chvíli vrátil Východočechy do hry o vítězství a L. Dryml ho urval. V dodatkové jízdě!

„Nepřemýšlel jsem a řekl, že jedu,“ naznačuje, že má jasné postavení jedničky v rodinném i celém pardubickém týmu. „Myslím, že jsem to v Británii, Polsku i v Česku letos rozjel dobře,“ vypočítává působení v jednotlivých ligách. „Ty jsou teď nejdůležitější. Hlavně v Anglii je to velká pohoda. Eastbourne je pro mě nejlepší klub. Lidmi kolem a vůbec, byl bych tam rád snad až do konce kariéry,“ rozplývá se.

Odmítl následovat většinu hvězd, které letos britskou soutěž vynechávají. „Spousta jezdců se rozhodla následovat Nickiho Pedersena, který byl loni mistrem světa a přitom ostrovy vypustil. Vyšlo mu to, ale v britské lize je potřeba startovat. A ti co tam letos jsou, těm to jede i jinde,“ říká mladší z bratrů, který před lety dojel jako jediný Čech opakovaně až na stupně v GP, ale srazily ho pak pád a zranění.

Po minulé sezóně s bratrem oddechoval při putování po Americe, teď doufá, že v osmadvaceti zase vyletí zpět mezi absolutní špičku. Zato o rok starší sourozenec má ke spokojenosti daleko. „Není to ono, stále hledám co a jak,“ přiznává A. Dryml, ale nevyklízí pozice.

„Lukášovi trvalo tři roky, než se po vážném zranění dostal zpět. Už je to zase ten srdcař. Aleš po těžkém pádu jede právě teď třetí sezónu a myslím, že se do toho zase dostane také, i když je jiný než Lukáš, víc u toho přemýšlí,“ přemítá Aleš Dryml starší, otec a šéf týmu, pro který začne příští měsíc boj o návrat mezi elitu.

A Lukáš bude mít 7. června v prvním kole výhodu domácího prostředí v Divišově. „Tamní ovál moc neznám, chci však až do finále kvalifikace a zpět do Grand Prix,“ dodává odhodlaně.

Reklama