Hlavní obsah

Smrž se v sedmém dílu MS superbiků posunul do elitní desítky

Český motocyklový jezdec Jakub Smrž obsadil v sedmém podniku mistrovství světa superbiků v Salt Lake City šesté a osmé místo a v průběžném pořadí šampionátu se díky tomu posunul na desátou pozici.

Foto: Sport.cz

Jakub Smrž na okruhu ve Phillip Islandu

Článek

Šestadvacetiletý jihočeský jezdec předčil v USA i japonského lídra seriálu Norijukiho Hagu, který měl v kvalifikaci těžký pád a den poté na okruhu v Utahu získal v součtu jen patnáct bodů. Čtyřiatřicetiletý Haga, jenž útočí na svůj premiérový titul mistra světa, však i nadále kraluje pořadí MS.

Smrž navzdory dvěma umístěním v první desítce s nedělním představením úplně spokojen nebyl. "Dnes to určitě mohlo dopadnout o trochu lépe, ale kdyby neexistuje. V první jízdě se mechanikům nepovedlo úplně ideálně seskládat spojku, což bylo znát při startu. Po přerušení byl start trochu lepší, ale blbě jsem najel první dvě zatáčky a 'ztratil se'," komentoval Smrž v tiskové zprávě první závod, jenž byl v sedmém kole po pádu Australana Karla Muggeridgeho přerušen.

"Start do druhé rundy se mi povedl parádně, bohužel mě předjela spousta lidí, ještě než jsem vůbec dojel do první zatáčky. Myslím si, že jezdecky jsem na všechny rozhodně měl, ale motorka byla dneska bohužel záhadně hodně pomalá a dost jsem ztrácel při akceleraci. Ke konci druhé jízdy mi ke všemu ještě odešla přední guma na levé straně. Každopádně dnes to byl solidní příděl bodů, což byl můj hlavní cíl," uvedl aktuální desátý muž hodnocení MS.

V Salt Lake City se nejvíce dařilo domácímu Benovi Spiesovi, který vyhrál obě jízdy a posunul se na druhou pozici MS. Spies má na kontě sedm dílčích vítězství, o jedno více než Haga.

Reklama