Hlavní obsah

Lukáš Dryml zůstal v boji o GP, Divišov ovládli polští plošináři

Lukáš Dryml se jako jediný domácí plošinář udržel v Divišově ve hře o účast v příštím ročníku Grand Prix. Český jezdec dnes obsadil šesté, poslední postupové místo. Suverénem odpoledne byl polský reprezentant Grzegorz Walasek, který všech pět startů proměnil ve vítězství a neztratil ani bod.

Foto: www.unia.leszno.org

Lukáš Dryml

Článek

O druhé místo se utkali v dodatkové jízdě další Polák Piotr Protasiewicz s Dánem Kennethem Bjerrem, který stejně jako Walasek jezdí elitní GP už letos, a uspěl první jmenovaný. Postoupili i Slovák Martin Vaculík a Rus Renat Gafurov.

Stejně jako měl Walasek čistý zápis, Dryml všechny své jízdy dokončil na druhém místě. O jediný dílčí domácí triumf se postaral Hynek Štichauer, který ale také v jedné jízdě vůbec nebodoval, což jej stálo postup. Skončil totiž celkově osmý o jediný bod za Finem Joonasem Kylmäkorpim, který si zajistil v další fázi postupových bojů alespoň roli náhradníka.

V Divišově marně bojovali o postup také Josef Franc, Richard Wolff, Jan Jaroš a Luboš Tomíček, který hned ve své první jízdě upadl a z dráhy jej odvezla sanitka. Do závodu se sice vrátil, ale vzápětí odstoupil.

Další čeští reprezentanti budou mít šanci ve zbývajících dvou závodech 26. června. V rakouském St. Johannu pojede Aleš Dryml, v chorvatském Goričanu Adrian Rymel. Následovat budou 4. července semifinále ve švédské Motale a lotyšském Daugavpilsu, šestnáct nejlepších se utká 18. září o tři místa v takzvaném GP Challenge v Coventry.

Kvalifikační závod mistrovství světa na ploché dráze o účast v Grand Prix 2010 v Divišově:
1. Walasek 15 b., 2. Protasiewicz (oba Pol.) 13+3 v dodatkové jízdě, 3. Bjerre (Dán.) 13+2, 4. Vaculík (SR) 12, 5. Gafurov (Rus.) 11, 6. L. Dryml 10, ...8. Štichauer 7, 10. Franc 6, 13. Wolff a Jaroš (všichni ČR) po 3.

Reklama