Hlavní obsah

VIDEO: Pražskou exhibici freestyle motokrosu ozdobí hvězdný Pastrana

Nejlepší freestylový motocyklista historie Travis Pastrana se v závěru listopadu poprvé v historii představí v České republice. Americká hvězda bude hlavní postavou jubilejního desátého ročníku exhibičního gladiátorského klání, které se uskuteční v pražské O2 Areně.

Foto: getphoto.cz/Robin Drahonovsky

Freestyle - ilustrační foto

Článek

"Travis položil základy freestyle motokrosu, vymyslel většinu triků. Je nejlepší od začátku, od mládí. Pořád něco zkouší, vyvíjí. Je obdivuhodný, i přes všechna zranění, co utrpěl," uvedl na Pastranovu adresu Petr Kuchař, český zakladatel adrenalinového sportu.

Pastranův pražský start potvrdili zástupci pořadatelské organizace GSMA na svých oficiálních internetových stránkách. "Letos chystáme úplně novou FMX show, bude to show gladiátorů 21. století. Travis bude třešničkou na dortu," uvedl hlavní pořadatel Marek Rejman.

V české metropoli se podle něj představí světová elita FMX. Účast potvrdili Mike Mason, Thomas Pages nebo Eigo Sato. "Chceme letos do Prahy všechny účastníky uplynulých devíti ročníků," doplnil Rejman. Chybět nebudou ani Češi Petr Pilát, Libor Podmol nebo Kuchař.

Exhibiční klání se v O2 Areně uskuteční 28. listopadu. Naplánovány jsou opět dvě akce, od 14:00 a 19:30.

Reklama