Hlavní obsah

Pešek se stále necítí fit, o víkendu chce ale opět do desítky

PRAHA

Motocyklový jezdec Lukáš Pešek se před víkendovou Velkou cenou Katalánska stále necítí v optimální pohodě. Český reprezentant měl totiž před dvěma týdny v Mugellu nepříjemný pád, do závodu přitom nastoupil ještě s doznívající angínou.

Článek

"Dal jsem si tři dny volna a pak jsem začal trénovat. Pořád to ale není ono, po antibiotikách je tělo pořád unavené," řekl Pešek, který léky dobral až v pondělí 1. června.

Přestože po pádu na italském okruhu opustil trať jen s pomocí pořadatelů, otřes mozku neutrpěl. "Pecka ale ten pád byla veliká. Celkově jsem byl ne stoprocentně soustředěný. Dá se říci, že jsem se tam válel," vrátil se třiadvacetiletý jezdec k nepříjemnému zážitku.

Pro jistotu absolvoval vyšetření u lékaře přímo na okruhu a poté i doma v Praze. "A vše bylo v pohodě. Nic zlomeného jsem neměl," oddechl si třináctý muž průběžného pořadí světového šampionátu třídy do 250 ccm.

Nejlepší český motocyklista současnosti chce v Barceloně navázat na úvodní čtyři závody sezony, ve kterých bodoval, přičemž v Japonsku a Francii skončil sedmý. "Chtěl bych se zase vejít do desítky," uvedl Pešek.

Okruh v Barceloně se mu líbí. "Je to pěkná trať a ve Španělsku bude super atmosféra. Když bude pěkné počasí, tak to budou pěkné závody," dodal Pešek, který skončil v Katalánsku před rokem desátý. Jeho maximem je páté místo z roku 2006 ještě ve třídě do 125 ccm.

Reklama

Související témata: