Hlavní obsah

Plošinář Aleš Dryml vyhrál kvalifikační závod Grand Prix 2010

ST. JOHANN/GORIČAN

Plochodrážník Aleš Dryml zvítězil v sobotním kvalifikačním kole mistrovství světa o účast v Grand Prix 2010 v rakouském St. Johannu a postoupil do semifinále této soutěže. Český jezdec těžil z výborných startů a zaváhal pouze v jediném případě, když jej v 11. jízdě porazil Polák Adrian Miedzinski. Přesto byl Dryml již před poslední sérií jízd jistým postupujícím.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Bratři Drymlové - Lukáš (vlevo) a Aleš

Článek

V další kvalifikaci v chorvatském Goričanu naopak neuspěl Adrian Rymel. Český jezdec získal jen pět bodů, což na umístění mezi postupující šesticí zdaleka nestačilo. Vítězem závodu se stal bez ztráty jediného bodu syn majitele stadiónu v Goričanu Jurica Pavlic, překvapením bylo vyřazení předloňského účastníka Grand Prix Krzysztofa Kasprzaka z Polska.

Česká plochá dráha tak má v semifinále dva jezdce, Lukáš Dryml postoupil už na počátku června z divišovské kvalifikace. Bratři Drymlové teď čekají na los, který určí, zda budou v sobotu startovat ve švédské Motale, nebo v lotyšském Daugavpilsu.

Kvalifikační závody mistrovství světa na ploché dráze o účast v Grand Prix 2010:
St. Johann (Rakousko):
1. A. Dryml (ČR) 14, 2. Hefenbrock (Něm.) 13, 3. Hougaard (Dán.) 13, 4. Miedzinski (Pol.) 12, 5. Risager 10, 6. Madson (oba Dán.) 10.
Goričan (Chorvatsko):
1. Pavlic (Chorv.) 15, 2. Swiderski (Pol.) 12, 3. Holder (Austr.) 11, 4. Zagar (Slovin.) 11, 5. Davidsson (Švéd.) 11, 6. Ferjan (Maď.) 11, ...12. Rymel (ČR) 5 - nepostoupil.

Reklama