Hlavní obsah

Z druhého semifinále MS na ploché dráze postoupili Poláci

PETERBOROUGH

Polští plošináři pojedou finále mistrovství světa družstev. Rozhodlo o tom jejich pondělní vítězství ve druhém semifinále v Peterborough. V dramatickém duelu Poláci porazili o dva body Austrálii, která bude stejně jako domácí Angličané bojovat o poslední finálové vstupenky ve čtvrtečním závodu Poslední šance. Ten se ještě za účasti Dánska a Švédska pojede stejně jako finále v polském Leszně.

Článek

Jelikož Slovinci, čtvrtý tým pondělního semifinále, získali celkem 13 bodů, o jediný bod odsunuli na konečnou osmou příčku české jezdce. Ti neuspěli v sobotu ve Vojensu a příští rok musí opět absolvovat kvalifikační boje.

Poláci i Australané se několikrát vystřídali ve vedení, rozhodnutí pak přinesla výhra Jaroslawa Hampela v předposlední jízdě. Ten byl se 14 body společně s vedoucím mužem MS jednotlivců Jasonem Crumpem z Austrálie nejúspěšnějším mužem večera. Polský výběr může na domácí dráze v Leszně pomýšlet na zopakování celkového triumfu z let 2005 a 2007.

Druhé semifinále MS družstev na ploché dráze v Peterborough:
1. Polsko 54 bodů (Hampel 14, Kasprzak 11, Protasiewicz 10, Miedzinski 10, Gollob 9), 2. Austrálie 52 (Crump 14, Adams 11, Holder 10, Watt 10, Sullivan 7), 3. Británie 34 (Harris 11, King 9, Bridger 6, Woffinden 5, Kennett 3), 4. Slovinsko 13 (Žagar 10, Conda 2, Gregorič 1, Santej 0, Stojs 0).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články