Hlavní obsah

Českým motocyklistům se první trénink na Sachsenringu nevydařil

Nepříliš úspěšně pro české barvy skončily úvodní tréninky na Velkou cenu Německa silničních motocyklů na okruhu Sachsenring. Nejlepšího výsledku z trojice jezdců dosáhl Karel Abraham, jenž obsadil ve třídě do 250 ccm desáté místo. Za nejrychlejším Hectorem Barberou ze Španělska zaostal brněnský závodník ale jen 0,883 sekundy.

Článek

"S výsledkem jsem dnes celkem spokojen, i když k mému nejlepšímu času na této trati mi ještě sekunda chyběla. Jenže je to první trénink, ve kterém jsme hledali optimální nastavení motocyklu a nebylo to právě snadné. Nejprve mi klouzalo pření kolo, pak zadní. V závěru to ještě nebylo ideální, ale už to šlo a já dokázal zrychlit," uvedl brněnský závodník v tiskové zprávě.

Mnohem hůře dopadl druhý český zástupce ve dvěstěpadesátkách Lukáš Pešek, jenž byl až sedmnáctý se ztrátou více než dvě sekund. Pražský jezdec měl problémy s nastavením a funkčností svého motocyklu. Mechanici mu v průběhu tréninku museli vyměnit spojku a píst a Pešek tak odjezdil nejnižší počet kol ze startovního pole.

V nejslabší třídě do 125 ccm byl Lukáš Šembera čtyřiadvacátý. Za nejrychlejším Julianem Simonem ze Španělska zaostal o téměř tři vteřiny.

O pořadí na startu devátého dílu MS rozhodnou výsledky sobotní kvalifikace.

Reklama

Související témata: