Hlavní obsah

Lorenza chtějí všude, on by rád pokračoval u Yamahy

DONINGTON PARK

Jorge Lorenzo, aktuálně druhý muž světového šampionátu silničních motocyklů, by chtěl prodloužit svoji smlouvu u týmu Fiat Yamaha. Ten ovšem musí ukázat, že o něho opravdu stojí.

Článek

Dvaadvacetiletému Španělovi působícímu v královské kubatuře MotoGP druhým rokem končí kontrakt na konci této sezóny a vzhledem k jeho dosavadním stabilně dobrým výkonům není Yamaha jedinou stájí ve hře.

„Když máte výsledky a dojíždíte pravidelně v čele, všichni vás chtějí. Navíc když vám končí smlouva,“ upozorňuje Lorenzo na velký zájem ostatních značek pro BBC.

„Není to otázka peněz, ale jestli mě Yamaha chce nebo jestli mě chce víc jiná stáj. Myslím si, že chtějí abych zůstal, ale nevím jak moc si to přejí. Yamaha má dva velmi talentované jezdce, ale možná není v jejích silách poskytnout oběma stejné podmínky,“ upřesňuje důvody svého váhání Španěl, ztrácející momentálně 14 bodů na první příčku svého stájového kolegy Valentina Rossiho.

„Jednání nepotrvají týden či dva, ale budou dlouhá,“ potvrdil sám Lorenzo, že rozhodnutí o dalším působení v MotoGP nepadne před nadcházejícím závodním víkendem na britském okruhu v Donington Parku.

Reklama