Hlavní obsah

Brno uvidí za rok novinku: Moto2

Rekordních osmnáct závodů bude tvořit seriál mistrovství světa silničních motocyklů v příštím roce a brněnské Velké ceně zůstal zachován tradiční srpnový termín.

Foto: Automotodrom Brno

Letecký snímek Masarykova okruhu u Brna.

Článek

Z kalendáře, který zveřejnila Mezinárodní motocyklová federace (FIM), vyplývá, že 11. díl šampionátu se pojede na Masarykově okruhu 15. srpna 2010. FIM už také potvrdila, že místo třídy do 250 ccm zařadí do MS nově kategorii Moto2, v níž mohou ještě příští rok jet společně dvoutaktní dvěstěpadesátky a nově vyvíjené čtyřtaktní šestistovky s motory Honda. Mezi provizorně přihlášenými 41 jezdci figurují i oba Češi, Lukáš Pešek a Karel Abraham. Od roku 2011 už má být ale nová třída vyhrazena jen silnějším strojům.

Šampionát i příští rok začne v Kataru za umělého osvětlení, tentokrát 11. dubna. Znovu se jede i zvláštní závod MotoGP na okruhu Laguna Seca v USA. V Británii si motorky vymění dějiště s F1, takže se v červnovém termínu stěhují z Doningtonu do Silverstonu. V kalendáři figuruje navíc závod v Maďarsku, který byl z letošního seriálu kvůli zpoždění prací na výstavbě nového okruhu vyřazen. Premiéra se má nedaleko Balatonu uskutečnit 19. září. MS pak končí tradičně ve Valencii 7. listopadu.

Reklama

Související témata: