Hlavní obsah

V Lokti i tři Češi s divokou kartou

PRAHA

Celkem čest českých motokrosařů poměří síly s kompletní světovou špičkou při nedělním závodě MS v Lokti nad Ohří. Vedle tří našich pravidelných účastníků šampionátu Filipa Neugebauera (MX1), Petra Smitky a Martina Michka (oba MX2), kteří se pokusí rozšířit své bodové konto, se představí také tři domácí jezdci na divoké karty.

Foto: Jakub Macháček, ČTK

Motokrosař Martin Žerava při závodu mistrovství světa třídy MX3 v Holicích - ilustrační foto.

Článek

„Federace už potvrdila, že MX1 pojedou Jiří Čepelák a Michal Kadleček, pro MX2 dostal divokou kartu Michael Špaček. Pokud by se někdo z nich vešel do bodované dvacítky, byl by to úspěch,“ říká ředitel třináctého podniku šampionátu Zdeněk Dvořák a potvrzuje, že v Lokti evidují 37 přihlášených do MX1 a 40 do slabší kubatury.

„Při startovném 1000 eur, které stanoví promotér, není divu, že ani v jedné z tříd není překročen limit, takže všichni se dostanou do nedělních dvou mistrovských jízd. Sobotní kvalifikace tedy rozhodne pouze o postavení na startu, jede se však nově systémem závodu, což bude nesporně zajímavá podívaná,“ přibližuje Dvořák a doufá ve víkendovou návštěvu kolem 20 tisíc diváků.

„V areálu budou umístěny i dvě obří televizní obrazovky a kdyby přišlo tolik lidí, neměli bychom starosti s vyrovnaným desetimiliónovým rozpočtem, i když se od sponzorů povedlo letos kvůli ekonomické krizi sehnat o deset procent méně. Za podporu klíčových partnerů jsme ale vděčni, bez ní bychom se nemohli řadit mezi pravidelné pořadatele mistrovství světa,“ říká Dvořák, podle nějž má Loket zajištěn šampionát i v příštím roce.

Reklama