Hlavní obsah

Motocyklista Pešek se cítí lépe, do ideálu to má však daleko

BRNO

Český motocyklový jezdec Lukáš Pešek se i přes zdravotní komplikace dnes krátce po poledni postaví na start domácí Velké ceny v Brně. V jedenáctém podniku mistrovství světa však patnáctý muž sobotní kvalifikace třídy do 250 ccm žádný zázrak neočekává a je připraven v nejhorším případě ze závodu i předčasně odstoupit.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Český jezdec Lukáš Pešek

Článek

Pešek má od sobotního rána problémy s dýcháním, bolestí hlavy a bolí ho v krku. "Určitě je mi lépe než včera, ale do normálu to má daleko," řekl Pešek novinářům po nedělním ranním warm-upu, posledním volném tréninku. Lékař mu v sobotu i v neděli ráno dal dvě injekce a prášky. "Více budu vědět v pondělí, kdy půjdu k na podrobné vyšetření doktorovi a zřejmě opět dostanu antibiotika," uvedl pražský jezdec.

V posledním měřeném tréninku před "ostrým" závodem dosáhl šestnáctý čas. "Samotný čas není úplně marný, ale určitě je to někde jinde, než jsem chtěl být," přiznal Pešek, jenž své vyhlídky pro samotné bodované klání nevidí moc růžově. "Jsem vláčný a nejsem agresivní. Nejedu tak, jak bych potřeboval," řekl.

Reklama

Související témata: