Hlavní obsah

Na Tomíčkově memoriálu se představí trojice Čechů

PRAHA

Třináct zahraničních jezdců doplní na Tomíčkově memoriálu také trojice českých plochodrážníků. V sobotu 5. září se na pražském stadiónu Markéta představí trio Aleš Dryml, Adrian Rymel a chybět nebude ani Luboš Tomíček, vnuk legendárního jezdce, na jehož počest se již jednačtyřicet let memoriál koná.

Článek

"Na startovní listině jsme pracovali tři měsíce a můžu říci, že je jednou z nejkvalitnějších v historii. Měli jsme hodně zájemců," pochvaloval si ředitel závodu Petr Ondrašík na úterní tiskové konferenci. "Účast nám potvrdil úřadující mistr světa  Nicki Pedersen z Dánska. Když jsem s ní mluvil, tak říkal, že do třetice mu start na memoriálu už snad vyjde," vyprávěl Ondrašík s ohledem na to, že Pedersen svou účast již dvakrát musel zrušit kvůli zraněním.

"Dalšími hvězdami na startovní listině jsou letošní mistr Evropy Renat Gafurov z Ruska a Američan Greg Hancock, mistr světa z roku 1997. Z českých závodníků jsme vybrali ty nejlepší - Aleše Drymla, Adriana Rymela a Luboše Tomíčka. Zvláště z účasti Aleše máme radost, neboť nedávno vybojoval bronz na evropském šampionátu, což je skvělý výsledek," dodal dále Ondrašík.

V minulém roce se na memoriálu dařilo Luboši Tomíčkovi. Vnuk slavného jezdce skončil na čtvrtém místě, v letošní sezóně se však zatím trápí. "Příliš se mi nedaří. A tak doufám, že se mi to právě tady podaří prolomit," přál si před sobotním závodem Tomíček. "Myslím, že posunutí termínu z října na září by mohlo přilákat také více diváků, což by bylo skvělé," dodal třiadvacetiletý jezdec.

Po čtyřiceti letech se osamostatní

Memoriál byl čtyřicet let součástí Zlaté přilby, letos se jej však pořadatelé rozhodli osamostatnit. "Po těch čtyřiceti letech si zaslouží vystoupit ze stínu Zlaté přilby," prohlásil Ondrašík. Posunul se tedy i termín, místo října se bude memoriál konat první zářijový víkend. Součástí akce bude také doprovodný program, v něm se organizátoři rozhodli zaměřit hlavně na mládež a bezpečnost. Samotný závod odstartuje v šest hodin, po jeho skončení bude možné na velkoplošné obrazovce sledovat fotbalové utkání Slovensko - Česko. A na závěr je připravený i ohňostroj.

Zájemci si mohou koupit vstupenky na stadiónu Markéta nebo v prodejní síti Ticketportal. Děti do 12 let mají vstup zdarma, studenti zaplatí polovinu. Slevu budou mít i rodiny s dětmi.

Startovní listina pro 41. ročník memoriálu Luboše Tomíčka
Renat Gafurov (Rus.), Greg Hancock (USA), Jozsef Tabaka (Maď.), Davey Watt (Aus.), Nicki Pedersen (Dán.), Martin Vaculík (SR), Aleš Dryml, Luboš Tomíček, Adrian Rymel (všichni ČR), Mattia Carpanesse (Ita.), Maxims Bogdanovs (Lot.), Jacek Rempala, Grzegorz Walasek (oba Pol.), Christian Hefenbrock (Něm.), Tai Woffinden (Brit.) a Matej Ferjan (Maď./Slovin.).

Reklama