Hlavní obsah

Abraham zajel v tréninku v Misanu dvanáctý čas

Motocyklový jezdec Karel Abraham zahájil Velkou cenu San Marina na okruhu v italském Misanu dvanáctým časem v pátečním volném tréninku. Druhý český jezdec v kategorii do 250 ccm Lukáš Pešek zajel před třináctým dílem mistrovství světa šestnáctý čas.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Český jezdec Karel Abraham

Článek

Nejrychlejší kolo ve dvěstěpadesátkách v pátek předvedl Španěl Hector Barberá na aprilii, s níž jezdí i oba Češi. Abraham na něj ztratil 2,278 sekundy, Pešek ještě o devět desetin více.

V nejslabší třídě do 125 ccm se představil vedle stálého účastníka Lukáše Šembery ve svém debutu v MS Jakub Kornfeil, jenž v této sezoně vyhrál seriál motocyklových talentů, takzvaný Red Bull MotoGP Rookie Cup. Šestnáctiletý jezdec nahradil pro tento závod podle webu www.gpone.com zraněného Francouze Alexise Masboua na čínském motocyklu Loncin.

Ve svém prvním tréninku mezi elitou zajel 31. čas z 36 účastníků a ztratil 3,688 sekundy na nejrychlejšího Bradleyho Smithe z Británie. Šembera byl o více než sekundu rychlejší pětadvacátý.

V hlavní kategorii MotoGP zahájil víkend na domácí trati nejlépe mistr světa Valentino Rossi. Italský lídr šampionátu zajel nejrychlejší kolo 1:35,304 na závěr tréninku a předstihl kolegu z Yamahy Jorgeho Lorenza. Mladý Španěl, jenž po vítězství před týdnem v Indianapolis ztrácí na Rossiho v průběžném hodnocení 25 bodů, byl pomalejší o 126 tisícin.

V sobotu je v Misanu na programu kvalifikace.

Reklama