Hlavní obsah

Suzuka přišla o motocyklovou GP

ŽENEVA

Na okruhu v japonské Suzuce se v příští sezóně mistrovství světa silničních motocyklů nebude konat Velká cena. Po tragické nehodě Daižira Katóa, jejímž následkům domácí jezdec v dubnu podlehl, se Mezinárodní motocyklová federace (FIM) rozhodla závod v Suzuce zakázat, dokud nebudou vyřešeny bezpečnostní požadavky.

Foto: ČTK/AP

MS silničních motocyklů bude na okruhu v Suzuce v příští sezóně sezóně chybět.

Článek

Pořadatelé ze Suzuky zahájili po osudném karambolu šestadvacetiletého japonského závodníka úpravy tratě, bezpečnostní komisaři FIM ale usoudili, že není v silách organizátorů uvést stav okruhu do požadovaného stavu do 4. dubna příštího roku, kdy zde měla GP Japonska odstartovat nový ročník seriálu.

Po vzájemné dohodě obou stran dnes FIM vydala prohlášení, v němž o vyjmutí Suzuky z okruhů seriálu MS informuje. Podle federace by se mohly motocykly na trať vrátit v roce 2005, pokud okruh bezpečnostním podmínkám vyhoví.

Federace se zároveň dohodla s pořadatelem šampionátu, že Velká cena Japonska se příští rok pojede 19. září na okruhu v Motegi, jenž je v současnosti domovem Velké ceny Pacifiku. Mistrovství světa tak v příštím roce zahájí 18. dubna Velká cena Jižní Afriky na okruhu ve Welkomu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články