Hlavní obsah

Dryml neuspěl ve finále kvalifikace o plochodrážní GP

Lukáš Dryml neuspěl ve finálovém závodě kvalifikace o tři účastnická místa v příštím ročníku plochodrážní Grand Prix. V Coventry nasbíral pouze čtyři body, což stačilo na dvanácté místo. Jeho starší bratr Aleš plnil v závodě roli rezervního jezdce a připsal si bod.

Foto: www.unia.leszno.org

Lukáš Dryml

Článek

Do elitního seriálu postoupili Švéd Magnus Zetterström, Australan Chris Holder a Polák Jaroslaw Hampel. O vítězi závodu rozhodla až dodatková jízda, ve které brzy osmatřicetiletý Seveřan porazil o 16 let mladšího australského soupeře. S postupující trojicí bude v příštím roce závodit o titul mistra světa osm nejlepších jezdců z letošní GP, další čtyři dostanou trvalou divokou kartu.

Lukáš Dryml v jednotlivých jízdách vybojoval dvě druhá místa, jednou přijel po nepovedeném startu poslední a dvakrát upadl. Aleš Dryml se dostal na ovál jen jednou.

Grand Prix Challenge, finálový závod kvalifikace o účast v plochodrážní Grand Prix v Coventry:
1. Zetterström (Švéd.) 14+3, 2. Holder (Austr.) 14+2, 3. Hampel (Pol.) 13, 4. Lindgren (Švéd.) 12, 5. Harris (Brit.), 6. Protasiewicz (Pol.) oba 10, ...12. L. Dryml 4, 17. A. Dryml (oba ČR) 1.

Reklama

Související témata: