Hlavní obsah

Motokrosaře zasáhla do hlavy motorka. Nyní bojuje o život

PLZEŇ

Zdravotní stav motokrosaře Michaela Špačka je po sobotní nehodě při závodě mistrovství České republiky družstev v Lokti nad Ohří velmi vážný. Osmnáctiletý jezdec leží v nemocnici v Plzni a je udržovaný v umělém spánku.

Foto: NOVINKY/Ondřej Lazar Krynek

DEFAULT TITLE

Článek

"Dle dnešní ranní zprávy lékaře zůstává zdravotní stav Míši stále vážný beze změn," uvedl otec nadějného jezdce Stanislav Špaček na webu týmu Goldfren. "Následující dny budou rozhodující," doplnil a za další členy rodiny také poděkoval fanouškům za podporu.

Špaček nastoupil k závodu jako člen Osička MX Teamu, ale již v první rozjížďce nešťastně havaroval, když se mu nečekaně zastavil motocykl, napsal server Moto-racing.cz. Při pádu jej pak těžký stroj zasáhl do hlavy. Několik minut byl oživován, když se vše zdařilo, byl následně helikoptérou transportován do plzeňské fakultní nemocnice. Vedle vážného poranění hlavy utrpěl také frakturu ruky. Stále bojuje o svůj život.

Víkendová nehoda a následný vážný úraz je v krátké době druhou nepříjemnou zprávou z českého motoristického sportu. O týden dříve měl v Brně nehodu šestnáctiletý motocyklista Lukáš Šembera, jenž se zranil při exhibičním závodě pitbiků. Pravidelný účastník mistrovství světa ve třídě do 125 ccm si při pádu poranil míchu, pátý a šestý obratel a leží v brněnské nemocnici ve vážném stavu.

Reklama