Hlavní obsah

Česká seniorská reprezentace chybí na startu endurové Šestidenní

PRAHA

Bez české seniorské reprezentace bude v pondělí v portugalském přímořském letovisku Figueira da Foz zahájen 84. ročník mezinárodní šestidenní soutěže v enduru. Česko naposledy v soubojích Trophy týmů chybělo v roce 2006 na Novém Zélandu, v dalších dvou letech se ale reprezentace na startu objevila.

Článek

Juniorský výběr do Portugalska naproti tomu odcestoval. O takzvanou Stříbrnou vázu budou bojovat Martin Kuklík, Milan Engel, Jakub Horák a Jiří Bittner. Před rokem byli Češi v řeckém Serresu jedenáctí.

Při absenci seniorské reprezentace se přední čeští jezdci představí v klubové soutěži, ve které by po roční přestávce měli opět bojovat o přední umístění. V roce 2006 elitní trojice Jiřetína hodnocení klubů ovládla, v následujícím roce byla pátá. Loni se manažer Ladislav Michálek soustředil na práci u reprezentace.

Letos nasadil Michálek dva jiřetínské týmy. V jednom pojede trojice Jan Zaremba, Vít Kuklík a Miroslav Kučírek, ve druhém bratři Martin a Zdeněk Gottvaldovi a Marek Nešpor. Ambice na přední umístění má i trojice původem motokrosařů Michal Kadleček, Martin Žerava a David Čadek, kteří už mají s endurem dostatek zkušeností a pojedou pod hlavičkou Haruda Teamu Sedlčany.

Prvenství v hlavní kategorii Trophy týmů budou obhajovat Francouzi, mezi juniory byli před rokem nejlepší Italové. Francouzi se na start postaví s obměněným týmem, ve kterém však figurují Sebastien Guillaume, Fabien Planet a Johnny Aubert. Před rokem v Serresu přitom francouzská jednička a úřadující světový šampion Aubert nestartoval.

Vysoké ambice budou mít již tradičně Finové, Italové, Američané a Australané. Celkem se pořadatelům přihlásilo 500 startujících z 24 zemí. Od pondělí do pátku na ně čekají náročné testy, v sobotu tradiční závěrečný motokros.

České týmy:
Juniorská reprezentace: Martin Kuklík (KTM/E1), Milan Engel (KTM/E1), Jakub Horák (KTM/E1), Jiří Bittner (KTM/E1).
Klubová soutěž:
Sherco Racing: Luboš Klimeš (Sherco/E1), Michal Rudolf (Sherco/E2), Petr Hušek (Sherco/E3).
Haruda Team Sedlčany: Michal Kadleček (TM/E3), Martin Žerava (KTM/E3), David Čadek (KTM/E1).
Motoklub Jiřetín - Nejlevnejsipneu.cz: Jan Zaremba (KTM/E1), Víťa Kuklík (Husaberg/E2), Miroslav Kučírek (KTM/E2).
Motoklub Jiřetín - Batex: Martin Gottvald (Husqvarna/E1), Zdeněk Gottvald (Husqvarna/E2), Marek Nešpor (Yamaha/E2).
Motosport Božkov: Milan Kurfiřt (Gas Gas/E3), Lukáš Hádek (KTM/E2), Jan Kudrnáč (KTM/E2).

Reklama