Hlavní obsah

Zraněného motocyklového závodníka Šemberu čeká třetí operace

Motocyklový jezdec Lukáš Šembera podstoupí v pondělí v motolské nemocnici třetí operaci páteře. Měsíc po pádu, při kterém utrpěl vážné poranění pátého a šestého obratle i míchy, je Šembera hospitalizován s ochrnutím dolní části těla na spinálním oddělení, kde rehabilituje.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Motocyklový závodník Lukáš Šembera

Článek

"Bohužel je na tom Lukáš zatím stále stejně. V pondělí jej čeká operace páteře z přední části těla. Lékaři mu mají z části žebra zesílit poraněnou partii tak, aby mohl lépe rehabilitovat," řekl ČTK závodníkův otec Jiří Šembera.

Druhou operaci podstoupil minulý čtvrtek, den před svými sedmnáctými narozeninami. "Pochopitelně neměl náladu na oslavy, bylo mu ještě špatně po operaci, neměl náladu. Dali jsme mu dárky. Většinu jsme pak odnesli, aby na pokoji nezavazely. Nyní už je zase v pohodě, občas i vtipkuje," dodal závodníkův otec.

Rodina navštěvuje Lukáše pravidelně. Všechny víkendy nyní tráví v Praze. "Po Velké ceně Austrálie jej navštívili i motocykloví závodníci Miloš Čihák s Josefem Kubíčkem, kteří komentovali závody v televizi. Lukáše jejich přítomnost potěšila," uvedl Jiří Šembera.

Jeho syn, účastník mistrovství světa silničních motocyklů ve třídě do 125 ccm, upadl 19. září v exhibičním závodě malých motocyklů, tzv. pitbiků v Brně. Zranil se po nárazu do obrubníku chodníku.

Reklama